Tort PRIMAVARA

de Dea_Dea in Torturi, 18 Apr 2013 | 4044 vizualizari

 

Un tort minunat cu budinca de casa si fructe

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 4 oua
  • 2 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • un cocktail de fructe 230 gr
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • GLAZURA:
  • Pentru uns avem nevoie de 150 gr unt frecat cu 100 gr zahar pudra
  • PASTA DE ZAHAR
  • 5 gr gelatina
  • 60 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 50 gr amidon
  • 50 gr ulei de palmier
  • 500-600 gr zahar pudra
  • GLAZURA REGALA:
  • 1 albus de ou
  • zeama de lamaie
  • 250 gr zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort PRIMAVARA:

BLAT:

Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine cu o spatula si se pune in tava rotunda (24 cm), unsa si se da la cuptor, la foc potrivit cam 40 minute. Se scoate blatul si se lasa la racit apoi se taie in 3 (2 taieturi)

CREMA:

150 ml lapte se pune la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se amesteca cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc da in clocot se adauga amidonul amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.

Frisca se bate, fructele se pun la scurs, siropul de la fructe se pastreaza pentru insiropat blatul.

Se amesteca crema rece cu frisca batuta si cu fructele.

PENTRU UNS:

Untul se freaca cu zaharul pudra.

PASTA DE ZAHAR :

Se hidratateaza gelatina in apa, se lasa aproximativ 10 minute, apoi se topeste pe aburi (sau in cuptorul cu microunde) impreuna cu mierea,  apoi adaugam uleiul (care ar trebui sa fie in stare semi-solida) si omogenizam.

Intr-un castron punem 2 linguri de zahar praf, amidonul si amestecul de gelatina, miere, ulei si amestecam cu o spatula de silicon. Apoi adaugam treptat restul de zaharul praf si framantam pana nu se mai lipeste pe mana. Se pune in folie alimentara si se da la frigider de pe o zi pe alta.

GLAZURA REGALA:

Albusul de ou se pune in castron de sticla, se adauga 2-3 linguri de zahar pudra si zeama de lamaie, se mixeaza bine, iar se pun 2-3 linguri zahar, iar se mixeaza, pana nu mai cade de pe paletele mixerului.

ASAMBLARE:

blat , crema, blat, crema, blat , se unge cu crema de unt , se pune pasta de zahar si se orneaza cu glazura regala

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort PRIMAVARA" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de nuca si crema de vanilie